≡ Menu
Úvodní strana » Novoroční koncerty » Minulé ročníky » 2011 Slavnostní novoroční koncert

2011 Slavnostní novoroční koncert

Plakát.jpg

V reprezentativních prostorách Besedního domu v Brně je 1.1.2011 v 17 hodin pro všechny milovníky operního a operetního žánru připraven 12. ročník slavnostního novoročního koncertu renomovaného Moravského klavírního tria (Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda - housle, Miroslav Zicha – violoncello), vyhlášeného brněnského ansámblu s vlastním koncertním cyklem a fanklubem čítajícím na 500 členů.

Trio si letos jako dárek svým příznivcům přizvalo mimořádně čtyři sólisty místo obvyklých dvou. Majitelkou koloraturního sopránu je Viera Gulázsi-Maňásková, zpěvačka s česko-maďarskými kořeny s více než desetiletou profesionální hudební kariérou na Islandu a sólistka komorního orchestru Virtuosi di Praga. Druhou dámou večera bude již tradičně sopranistka s krásně barevným témbrem Martina Králíková. Mužské hlasy zastoupí sólisté Národního divadla Brno, tenorista Zoltán Korda a Moravského divadla v Olomouci, basbarytonista David Szendiuch, mnohonásobně oceněný za nejlepší mužské pěvecké výkony. Pestrý program bude čerpat ze známých operních a operetních děl světového repertoáru. Zazní díla W. A. Mozarta,  G. Verdiho, A. Dvořáka, J. Strausse a dalších autorů.

O přestávce jsou všichni hosté zváni k tradičnímu novoročnímu přípitku. Stejně jako v loňském ročníku se bude podávat nejen kvalitní červené a bílé víno, ale i pivo včetně nealkoholického značky STAROBRNO.

Pro náročné posluchače připravili pořadatelé novinku v podobě vstupenky zahrnující  slavnostní raut s umělci po skončení koncertu.
 

Vstupenky na koncert v ceně 390Kč a na slavnostní raut v ceně 590Kč budou k dostání od 29. listopadu v předprodeji Domu pánů z Lipé, nám. Svobody 17, tel. 539 000 770. Více informací, kontakty  a rezervace vstupenek na www.globart.cz

Fotogalerie: autorem fotografií je David Christian Lichtag