≡ Menu
Úvodní strana » Novoroční koncerty » Minulé ročníky » 2012 Slavnostní novoroční benefiční koncert

2012 Slavnostní novoroční benefiční koncert

Novoroční koncert plakát s logy.png

V reprezentativních prostorách Besedního domu v Brně je 1.1.2012 v 17 hodin pro všechny milovníky operního a operetního žánru připraven 13. ročník slavnostního benefičního novoročního koncertu renomovaného Moravského klavírního tria (Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda - housle, Miroslav Zicha – violoncello), vyhlášeného brněnského ansámblu s vlastním koncertním cyklem a fanklubem čítajícím přes 500 členů.

Letos bude mimořádným hostem japonská mezzosopranistka a sólistka tokijské Nikikai opery Miki Isochi, v jejímž podání zazní temperamentní Carmen, lstivá Isabella z Italky v Alžíru či líbezná Rosina z Lazebníka a spoustu dalšího. Spolu s hostující sólistkou Státní opery Praha sopranistkou Ivetou Jiříkovou a basbarytonistouJiřím M. Procházkou nabídnou pestrý program, čerpající ze známých operních a operetních děl světového repertoáru. Zazní díla W. A. Mozarta, G. Pucciniho, G. Bizeta, G. Rossiniho, G. Donizettiho a dalších autorů.

O přestávce jsou všichni hosté zváni k tradičnímu novoročnímu přípitku.

Pro náročné posluchače připravili pořadatelé druhým rokem novinku v podobě vstupenky zahrnující slavnostní raut s umělci po skončení koncertu.

 

Dalším bonusem bude možnost hlídání dětí po předchozí domluvě v budově Besedního dobu po dobu koncertu a rautu, aby si také rodiče menších dětí mohli nerušeně vychutnat koncert a vše, co k němu patří.
Výtěžek 100Kč z každé vstupenky bude věnován Sdružení pěstounských rodin, které se dlouhodobě věnuje podpoře rodin, které umožňují prožívat opuštěným dětem dětství v rodinném kruhu. Děti, které se dostávají do ústavů, si často s sebou nesou velmi náročné roky v nefunkčních rodinách. A to se velice vážně projevuje v jejich zdravotním a psychickém stavu.
Rodiny, které dětem nabízejí nový domov, musejí počítat s odlišnými požadavky přijatých dětí. „Přijatá holčička několik měsíců večer co večer několik hodin plakala. Vůbec jsem si nevěděla rady. S vlastními dětmi jsme prožívali úplně něco jiného,“ přiznává jedna pěstounka odlišnosti péče o děti v pěstounské péči. Přijala nabídku Sdružení na odbornou podporu a pomoc při zvládání neobvyklého chování přijaté dívky.
Děti, které přichází do náhradních rodin, se velmi často potýkají se zdravotním nebo psychickým handicapem. Rodiny se neobejdou bez kvalifikované podpory psychologa a sociálního pracovníka. Sdružení pěstounských rodin poskytuje pomoc desítkám osvojitelských a pěstounských rodin od roku 1995. Zapojuje se do změn systému, aby co největší počet dětí mohl žít v jedinečných rodinách a ne v ústavech.
Sdružení pěstounských rodin organizuje kampaně „Hledáme Vás, mámo, táto…“, hledá nové rodiče, pomáhá umístit děti, které tráví v ústavech mnoho let, protože se nenašel nikdo, kdo by je chtěl mít doma.
Výtěžek benefičního koncertu, konaného v Besedním domě v Brně na Nový rok 2012, je určen na podporu odlehčovací péče pro pěstouny, kteří se starají o děti s handicapem, a odborná pomoc jim pomáhá zvládat svoji službu. Jedná se o více než dvacet rodin, které využívají v našem kraji tuto službu a další rodiny projevují zájem. Věříme, že tato pomoc umožní mnoha dětem zlepšit prostředí pro prožívání jejich dětství.

Vstupenky na koncert v ceně 390Kč a vstupenky na slavnostní raut v ceně 590Kč budou k dostání od 29. listopadu v předprodeji Domu pánů z Lipé, nám. Svobody 17, po-pá: 8-20h a so–ne: 9-16h.

Více informací, kontakty a rezervace vstupenek na www.globart.cz
 

FOTA SÓLISTŮ

PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ PARTNERŮM KONCERTU

Pivovar Starobrno

Maxprogres, s.r.o.

Intar a.s.

Reklamní společnost Snip & Co
Technické sítě Brno TSB
tiskárna CAT CUT S.R.O.
Brněnská televize BTV
Český rozhlas Brno
Rádio Proglas
Plakátovací plochy Rengl
Turistické a informační centrum
Národní divadlo Brno
časopis Kult
časopis Vaše Šance
časopis Hudební rozhledy
Brněnský Metropolitan
regionální noviny ProBrnoregionální noviny ProBrněnsko
 

Novoroční turné 2012: více informací ZDE