≡ Menu
Úvodní strana » Novoroční koncerty » Minulé ročníky » 2014 Slavnostní novoroční benefiční koncert

Slavnostní novoroční benefiční koncert 2014 S tradičním přípitkem a rautem

Plakát malá.png

Rádi kombinujete klasické, kvalitní a ověřené s něčím svěžím a inovátorským? Pokud ano, nenechte si ujít letošní novoroční koncert Moravského klavírního tria. V reprezentativních prostorách brněnského {"ln":"1","id":"33","link":"novorocni-koncerty/besedni-dum","name":"Besední dům","target":"","content":"Besedního domu ","type":"object"}zazní 1. ledna 2014 v 17 hodin výběr toho nejlepšího z hudební klasiky. Kromě toho uslyšíte unikátní vystoupení, které promění psací stroj v jedinečný hudební nástroj.  

Moravské klavírní trio (Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda - housle, Miroslav Zicha – violoncello), vyhlášený ansámbl s vlastním koncertním cyklem, pojal novoroční koncert poněkud nekonvenčně. Specialitou letošního koncertu totiž bude interpretace virtuózní skladby pro psací stroj. Členové tria si zamění mezi sebou hudební nástroje, přičemž jeden z nich ten svůj vymění za psací stroj, ze kterého se v jeho rukách stane neuvěřitelný hudební nástroj.

Kromě unikátního vystoupení s psacím strojem si letos umělci k novoročnímu koncertu tradičně přizvali vynikající pěvce, koloraturní sopranistku Martu Reichelovou a barytonistu Romana Hozu. Primárius Moravského klavírního tria Jiří Jahoda ke spolupráci říká:  „Vždy se velmi těším na spolupráci s operními hosty, je to pro Moravské trio vítané obohacení repertoáru. Při interpretaci světoznámých operních děl zažíváme velké dobrodružství, které letos bude o to větší, že zahrajeme také skladbu na psací stroj.“

V pestrém programu obecenstvo uslyší árie ze světoznámých děl W. A. Mozarta, G. Donizettiho, G. Verdiho, P.I. Čajkovského, J. Ježka a dalších autorů.

O přestávce jsou všichni hosté zváni k tradičnímu novoročnímu přípitku. 
Pro náročné posluchače připravili pořadatelé možnost zakoupit vstupenku na slavnostní raut s umělci po skončení koncertu.

Dalším bonusem bude možnost hlídání dětí po předchozí domluvě v budově Besedního dobu po dobu koncertu a rautu, aby si také rodiče menších dětí mohli nerušeně vychutnat koncert a vše, co k němu patří.

 

Z každé vstupenky stokoruna na pomoc dětem bez rodiny

Stokoruna z každé vstupenky bude věnována Sdružení pěstounských rodin. Děti, které přichází do náhradních rodin, se velmi často potýkají se zdravotním nebo psychickým handicapem. Rodiny se neobejdou bez kvalifikované podpory psychologa a sociálního pracovníka. Sdružení pěstounských rodin poskytuje pomoc desítkám osvojitelských a pěstounských rodin od roku 1995. Zapojuje se do změn systému, aby co největší počet dětí mohl žít v jedinečných rodinách a ne v ústavech. Výtěžek benefičního koncertu poputuje na podporu pěstounských se znevýhodněnými dětmi i po dosažení jejich zletilosti. Jedná se totiž o skupinu, která vypadla z podpory Ministerstva práce a sociálních věcí a nikdo se o ni nezajímá.

 

Vstupenky na koncert v ceně 390Kč a vstupenky na slavnostní raut v ceně 590Kč budou k dostání od 27. listopadu v předprodeji Domu pánů z Lipé, nám. Svobody 17, po-pá: 8-20h a so–ne: 9-16h, tel. 539 000 770.

Více informací, kontakty a rezervace vstupenek na www.globart.cz

FOTA SÓLISTŮ