≡ Menu

Veselské kulturní centrum ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART uvádí

Cyklus koncertů klasické hudby Veselí nad Moravou

Koncertní sezóna 2013-2014

Novinkou CD při zakoupení abonmá + číše vína po každém koncertě pro všechny předplatitele zdarma a před vybranými koncerty hudební dílna pro děti.

 

Zahajovací koncert 14. 10. 2013
Jiří Stivín & Sám se svým stínem

Jiří Stivín plakát.jpg.pngJiří Stivín je významný český jazzový hudebník, multiinstrumentalista a skladatel, původním povoláním filmař (kameraman). Studoval kameru na FAMU, ale po absolutoriu se věnoval výhradně hudbě. Jeho hudební projev charakterizuje nespoutanost, improvizace, časté přecházení mezi jednotlivými hudebními styly. Vystupoval v rockové kapele Sputnici, byl členem činoherního souboru hudebního divadla v Karlíně. Spolu s Martinem Kratochvílem založil v šedesátých letech soubor Jazz Q. V rámci ročního pobytu v Londýně studoval Královskou hudební akademii. Po návratu do Československa založil soubor Stivín & Co. Jazz Systém. V letech 1970 – 73 účinkoval jako člen, sólista a nakonec i dirigent činoherního orchestru Národního divadla v Praze. Později utvořil s Rudolfem Daškem uskupení System Tandem, které se setkalo s velkým úspěchem jak u posluchačů, tak u odborné veřejnosti na mnoha předních evropských jazzových festivalech. V osmdesátých letech působil především jako sólista účastnící se mnoha vlastních i cizích hudebních projektů. Jeho dvojalbum Výlety bylo v roce 1981 zařazeno mezi nejpozoruhodnější evropské jazzové projekty roku. Od osmdesátých let se především se souborem Collegium Quodlibet hojně věnuje provozování skladeb klasické hudby, v níž se specializuje na období renesance a baroka. S Milanem Munclingerem a členy souboru Ars rediviva také často vystupoval v proslulých Hovorech s flétnou a posluchači, které později moderoval sám. Od poloviny osmdesátých let také pedagogicky působil na Pražské konzervatoři, kde vyučoval hru na zobcovou flétnu. Věnuje se tvorbě hudby pro film a divadlo. Pravidelně na konci listopadu organizuje koncert k poctě sv. Cecilie v Dvořákově síni pražského Rudolfina, kde vedle tradičních barokních skladatelů dává prostor improvozaci s nečekanými hudebními i vizuelními vstupy. V poslední době se věnuje také dokumentární filmové tvorbě a fotografii. Dne 28. 10. 2007 mu prezident ČR Václav Klaus udělil Státní vyznamenání Za zásluhy o stát v oblasti kultury a umění.

Videoukázky:

Vstupné: 230 / 200 Kč (děti, studenti, senioři)

Romantické kytary Karla Fleischlingera 4. 12. 2013

Fotogal-Lema.jpgKarel Fleischlinger studoval na konzervatoři v Pardubicích a Vysoké hudební škole Franze Liszta ve Výmaru u Prof. Rolanda Zimmera. V roce 1986 získal 1. cenu a titul laureáta Mezinárodní kytarové soutěže v Kutné Hoře v kategorii do 35 let a zvláštní cenu za interpretaci skladby J. S. Bacha. Dále vyhrál 1. cenu v Interpretační soutěži soudobé české hudby. Kromě mnoha koncertů doma i v zahraničí (SRN, Dánsko, Švédsko, Francie, Rakousko, Belgie, Holandsko) vytvořil řadu rozhlasových nahrávek. Jako sólista má za sebou i koncerty s orchestrem (SRN). V roce 1999 natočil první sólové CD, nyní připravuje natáčení druhého sólového CD s hudbou z 19. století. Specializuje se na hudbu XIX. století, kterou interpretuje na kopie romantických kytar od zhotovitele Jana Tuláčka a na původní nástroje z XIX. století. Sólový program doplňuje mluveným slovem - zajímavostmi o kytarách a autorech zlatého věku tohoto nástroje.

Videoukázka:

 

Vstupné: 160 / 130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Novoroční koncert s přípitkem Moravské klavírní trio a operní hosté 9. 1. 2014

(Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda – housle, Miroslav Zicha – violoncello, operní sólisté v jednání) 

TRIO_V_PLAMENECH.jpgMoravské klavírní trio ve spolupráci s renomovanými hosty, operními sólisty, představí svátečně laděný program, zaměřený také na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí první dny v novém roce se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií. Vstupné: ???Kč Souboj klavírních improvizátorů Zdeněk Král, Martin Jakubíček – klavír 7.3.2013 Dva šarmantní a pohotoví pianisté se již nemohou dočkat Vašich hudebních přání, které vtipnou formou přímo na pódiu po chvilce přípravy zpracují do neuvěřitelných improvizačních kreací. Každý má svůj jedinečný styl a společně Vás dostanou do varu. Zdeněk Král studoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze, obor klavír, je absolventem JAMU v Brně, obor kompozice a teorie hudební tvorby. V současnosti koncertuje doma i v zahraničí, spolupracuje s Českou televizí, nahrávacími společnostmi a jeho umění reprezentuje bohatá diskografie. Zdeněk Král patří k naší improvizátorské špičce. Martin Jakubíček je absolvent Konzervatoř Brno (cembalo, skladba) a JAMU, kde se výrazně zabýval improvizací. Kromě sólové činnosti (cembalo, varhany, kladívkový klavír) působí jako umělecký vedoucí renomovaných komorních seskupení, spolupracuje s našimi i zahraničními komorními orchestry a četnými sbory. Pravidelně vystupuje v řadě evropských zemí, spolupracuje s Českým rozhlasem a televizí, interpretačně se podílí na nahrávkách mnoha desítek CD, působí jako varhaník v brněnských kostelích. Neméně důležitá je také jeho činnost skladatelská a aranžérská. Zasahuje oblast hudby klasické, lidové, folkové, rockové.

Více informací: {"ln":"1","id":"42","link":"umelci/moravske-klavirni-trio","name":"Moravské klavírní trio","target":"","content":"www.moravskeklavirnitrio.cz ","type":"object"}

Vstupné: 160 / 130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Souboj klavírních improvizátorů
(Zdeněk Král, Martin Jakubíček - klavír)

Duo improvizátorů 2 – kopie.jpgDva šarmantní a pohotoví pianisté se již nemohou dočkat Vašich hudebních přání, které vtipnou formou přímo na pódiu po chvilce přípravy zpracují do neuvěřitelných improvizačních kreací. Každý má svůj jedinečný styl a společně Vás dostanou do varu. Zdeněk Král studoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze, obor klavír, je absolventem JAMU v Brně, obor kompozice a teorie hudební tvorby. V současnosti koncertuje doma i v zahraničí, spolupracuje s Českou televizí, nahrávacími společnostmi a jeho umění reprezentuje bohatá diskografie. Zdeněk Král patří k naší improvizátorské špičce. Martin Jakubíček je absolvent Konzervatoř Brno (cembalo, skladba) a JAMU, kde se výrazně zabýval improvizací. Kromě sólové činnosti (cembalo, varhany, kladívkový klavír) působí jako umělecký vedoucí renomovaných komorních seskupení, spolupracuje s našimi i zahraničními komorními orchestry a četnými sbory. Pravidelně vystupuje v řadě evropských zemí, spolupracuje s Českým rozhlasem a televizí, interpretačně se podílí na nahrávkách mnoha desítek CD, působí jako varhaník v brněnských kostelích. Neméně důležitá je také jeho činnost skladatelská a aranžérská. Zasahuje oblast hudby klasické, lidové, folkové, rockové.
 
Videoukázka podobného koncertu se Zdeňkem Králem:

 

Vstupné: 160 / 130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Shadow Quartet & Hudební show v netradičním podání 13.5.2014

Tato jedinečná formace hudebníků vznikla ke konci 90. let jako reakce na stávající tvář klasické hudby. Záměrem tohoto seskupení je interpretace klasické hudby v netradičních úpravách. V širokém repertoáru této kapely nechybí hudba filmová, muzikálová a populární. Vystoupení je doprovázeno vtipnými glosami a jinými legráckami, kterými si čtveřice mladých sympatických umělců získává publikum všech generací. Za posledních pět let působení Shadow Quartetu na hudební scéně jsou nepřehlédnutelné vystoupení s umělci jako např. Zuzana Norisová, Jiří Korn, Janek Ledecký, Lenka Filipová a další. Asi k největším úspěchům těchto vynalézavých hudebníků patří zápis do Guinessovy knihy rekordů za nejrychlejší interpretaci virtuózní skladby Let čmeláka skladatele Nikolaje Rimského-Korsakova.

 

Videoukázka:

Vstupné: 160 / 130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Všechny koncerty se konají v 19 hodin v sále ZUŠ, 
náměstí Míru 1676, Veselí nad Moravou

Změna programu vyhrazena.

 

!!! POZOR NOVINKA !!!
SYSTÉM VÝHODNÝCH ABONENTEK + DÁRKY


Cena přenosné abonentky:

pro jednotlivce 540 Kč / 400 Kč (děti, studenti, senioři)
pro dvojice 920 Kč / 860 Kč (děti, studenti, senioři)

Slevy:

nepřenosná abonentka 270 Kč
(držitelé průkazu ZTP a ZTP/P + 1 doprovod)!!!

Dárky pro předplatitele !!!

CD ke každé abonentce
Pouze pro abonenty číše vína s umělci po každém koncertě zdarma

Výhody předplatného:

1)    Výběr nejlepších míst v sále a jejich rezervace na všechny koncerty
2)    Úspora 320 Kč při koupi zlevněné abonentky pro 1 osobu
3)    Úspora 330 Kč při koupi abonentky pro 1 osobu
4)    Úspora až 820 Kč při koupi abonentky pro 2 osoby
5)    Zasílání pozvánek a informací k předplatnému e-mailem
(platí pouze při uvedení e-mailové adresy do přihlášky)

Kontakty na předprodej:

Veselské kulturní centrum, o.p.s., náměstí Míru 667, Veselí nad Moravou
Otevřeno: út / čt 13 -17 h, tel. 518 322 567, produkce@kultura-veseli.cz (při rezervaci vstupenek prostřednictvím e-mailu vždy uvádějte požadovaná místa/sedadla a telefonický kontakt)

Předprodej on-line:

http://www.smsticket.cz
www.kultura-veseli.cz

Dramaturgie a marketing:

umělecká agentura GLOBART s.r.o., MgA. Jiří Jahoda, tel./fax: 548 531 618, mobil: 603 840 013, e-mail: info@globart.cz, www.globart.cz

Nad rámec programu krátce vystoupí před některými koncerty talentovaní žáci ZUŠ Veselí nad Moravou. Těmito produkcemi v souvislosti s koncerty špičkových umělců podporujeme unikátní vzdělávací systém našeho hudebního školství.