≡ Menu

INFORMACE K NOVÉ SEZÓNĚ 2015-2016 NAJDETE ZDE

Veselské kulturní centrum ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART pro Vás připravilo

Cyklus koncertů Veselí nad Moravou 2014-15

!!! BONUS PRO VÁS!!! ČÍŠE VÍNA S UMĚCI PO KAŽDÉM KONCERTĚ

 

Program:

Pondělí 13. 10. 2014 v 19 h, sál ZUŠ

Zahajovací koncert

Cikánský houslový virtuóz Ivan Herák s cimbálovou kapelou
www.dabelskyvirtuoz.cz

Plakát maličká.pngIvan Herák patří k nejvyhledávanějším českým cikánským houslovým virtuózům. Studoval na Konzervatoři 
v Topolčanech u ruského profesora Oleg ter Martirosova. Jako žádaný primáš několika cikánských kapel se plně věnuje koncertní činnosti na českých i zahraničních pódiích a vyhlášených festivalech po celé Evropě (Menuhinův festival - Gstaad Švýcarsko, Martinu Festtage - Basilej Švýcarsko, České doteky hudby, Concentus Moraviae, Sinti Roma, Celoslovenský festival romských primášů). Na svém kontě má řadu nahrávek a spolupracuje s uznávanými kulturními osobnostmi, jakými jsou Jaroslav Svěcený, Zuzana Lapčíková, Yvetta Blanarovičová, Iva Bittová, Ida Kelarová, Lubomír Brabec a další. Jako sólista vystupuje též s Talichových komorních orchestrem, pro něhož vytvořil řadu transkripcí.
Dojemná houslová sóla v kontrastu s divokými rytmy a strhujícími sóly či schopnost plynule mixovat různé hudební proudy jsou trumfy, s nimiž tento technicky zdatný hráč fascinuje nadšené posluchače. V průběhu koncertu zazní za doprovodu cikánské cimbálové kapely virtuózní skladby i teskné balady pro sólové housle převážně z maďarské, rumunské, slovenské cikánské lidové tvorby s prvky klasicko-romantické hudby.
 
Vstupné: 200/150 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Středa 10. 12. 2014 v 19 h, sál ZUŠ

Kytarový mág Lubomír Brabec

Image2.jpgLubomír Brabec patří k nejvýznamnějším českým interpretům Začínal na housle a ke kytaře se dostal až ve svých třinácti letech. V roce 1980 získal stipendium britské vlády a pokračoval ve studiích na londýnské Royal Academy of Music a ve světově proslulém Early Music Centre. Je oblíbeným hostem různých TV pořadů a rozhlasových studií. Spolupracuje s nejrenomovanějšími orchestry, pěvci i sólisty na celém světě. Jeho diskografie obsahuje více než 30 titulů a oblíbené jsou také jeho výlety do světa populární a jazzové hudby. Odborné kritiky jej považují za hudebníka vybraného vkusu, tónu a techniky a řadí jej k nejbrilantnějším kytaristům světa. Svými strhujícími výkony a přirozenou virtuozitou si získává obdiv koncertní veřejnosti. Pozornost medií pak často upoutávají jeho nekonvenční cestovatelské a sportovní aktivity. Jako první hudebník na světě uskutečnil v roce 1997 koncert v šestém světadílu v Antarktidě.
 
Vstupné: 200/150 Kč (děti, studenti, senioři)

 

 

Úterý 6. 1. 2015 v 19 h, sál ZUŠ

Novoroční koncert s přípitkem starosty

Moravské klavírní trio a operní hosté

www.moravskeklavirnitrio.cz
Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda – housle, Miroslav Zicha – violoncello, sólistka tokijské opery Miki Isochi, další sólista v jednání

画像 054 – kopie.jpgMoravské klavírní trio, ve spolupráci s renomovanými hosty, operními sólisty, představí svátečně laděný program, zaměřený také na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí první dny v novém roce se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií.
Moravské klavírní trio se objevuje na naší koncertní scéně od roku 1997, kdy vzniklo z iniciativy členů Státní filharmonie Brno. Za dobu své existence ansámbl absolvoval stovky koncertů v ČR i v zahraničí a je pravidelným hostem nejrůznějších hudebních festivalů. Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nahrál několik nahrávek pro Český rozhlas. Nepřehlédnutelnou činností souboru je též spolupráce tria s operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru. Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s živým ohlasem široké hudební veřejnosti.
Rodištěm Miki Isochi je japonská Chiba. Zpěv vystudovala na Státní vysoké umělecké škole v Tokiu u N. Ihary. Po úspěšném absolutoriu si doplnila vzdělání postgraduálním studiem na Vysoké hudební škole Franze Liszta ve Výmaru ve třídě V. Hrubé-Freibergrové a M. Hoffa. Začala se podílet na operních projektech jako členka souboru tokijské Nikikai-opery, kde současně získala zkušenosti operní pěvkyně. Miki Isochi je držitelkou 1. ceny pěvecké soutěže v Chibě a 2. cen z mezinárodních soutěží „Banrino-cyojyohai“ a „La splender Gesangwettbewerb“. Její sólový repertoár zahrnuje mnoho mší (Mozart, Vivaldi,…), Beethovenovu Devátou a Mahlerovu Druhou symfonii, Mozartovo Requiem, z oper jmenujme Carmen, Falstaff, Kouzelná flétna, Orfeo, Werther, Gianetta, La Clemenca di Tito a mnoho dalších.
 
Vstupné: 160/130Kč (děti, studenti, senioři)

 

 

Čtvrtek 12. 3. 2015 v 19 h, sál ZUŠ

Dámské dechové trio Trifoglio
Jana Černohouzová – klarinet, Denisa Propilková – fagot, Jana Kopicová - hoboj

trifoglio.jpgPůvabný dámský soubor Trifoglio neboli "Trojlístek" z Prahy nabídne pestrý repertoár od klasiky až po originální úpravy moderní a populární hudby. Členky tria jsou vítězkami národních i mezinárodních soutěží. Nejsou však pouze sólovými a komorními hráčkami. Každá z nich příležitostně hostuje v některém z českých nebo zahraničních orchestrů (orchestrální akademie v Pražské komorní fillharmonii, Orchestr mladých Evropské unie (EUYO), Moravská filharmonie, Berg). Repertoár tria obsahuje jak klasické kusy (W. A. Mozart, L. van Beethoven), hudbu 20. století (E. Schulhoff, H. Tomasi), tak skladby českých skladatelů (F. X. Dušek, F. V. Kramář, B. Martinů, K. Slavický) a různé transkripce s mezižánrovým přesahem.
 
Vstupné: 160/130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

 

Středa 22. 4. 2015 v 19 h, sál ZUŠ

Fenomenální pianista Igor Ardašev

Ardašev malá.jpgIgor Ardašev patří k nejvýraznějším osobnostem světové klavírní špičky. Na své mladistvé soutěžní úspěchy navázal 5. cenou z mimořádně náročné moskevské soutěže P. I. Čajkovského, titulem laureáta Mezinárodní soutěže Pražského jara. Na svém kontě má také 1. cenu ze soutěže M. Callasové v Aténách, titul laureáta ze soutěže královny Alžběty v Bruselu, 1. cenu ze soutěže Belgického rozhlasu a televize a laureátský titul z mezinárodního klání Marguerity Longové a Jacquese Thibauda v Paříži. Igor Ardašev reprezentuje už dlouho české pianistické umění na mezinárodím fóru. Interpretační úroveň dovoluje virtuózně disponovanému a filozoficky orientovanému pianistovi pořádat samostatné reitály, hrát čtyřručně i na dva klavíry s manželkou Renatou a spolupracovat s komorními soubory a vynikajicími světovými orchestry a dirigenty (Česká filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Královská liverpoolská filharmonie, BBC Londýn). Je zván na renomované evropské hudební festivaly (Schleswig-Holstein,Jodoigne v Belgii,Hannover,Neapol,Pražské jaro apod.).Z jeho nahrávek připomínáme Čajkovského koncert b moll, Janáčkovu Žárlivost s Rudolfem Firkušným, Dvořákovy Slovanské tance a klavírní verzi Smetanovy Mé vlasti s manželkou Renatou, kompozice Lisztovy, Martinů, Ježkovy, Prokofjeva, Musorgského a Beethovenovy.
 
Vstupné: 160/ 130 Kč

 

!!! ŠETŘETE S PŘENOSNOU ABONENTKOU !!!


Cena přenosné abonentky:

pro jednotlivce 590 Kč / 450 Kč (děti, studenti, senioři)
pro dvojice 990 Kč / 890 Kč (děti, studenti, senioři)

Slevy:

nepřenosná abonentka 290 Kč (držitelé průkazu ZTP a ZTP/P + 1 doprovod)

Předprodej bude zahájen od 18 hodin před závěrečným koncertem sezóny 2013-14 Shadow Quartet 13. května 2014 v ZUŠ. 

!!! Dárek pro předplatitele !!! Stříbrný šperk pro prvních 10 předplatitelů při zakopupení abonentky pro 2 osoby či 2 ks abonentek pro 1 osobu.

Výhody předplatného:

1)    Výběr nejlepších míst v sále a jejich rezervace na všechny koncerty
2)    Úspora 240 Kč při koupi zlevněné abonentky pro 1 osobu
3)    Úspora 290 Kč při koupi abonentky pro 1 osobu
4)    Úspora 770 Kč při koupi abonentky pro 2 osoby
5)    Zasílání pozvánek a informací k předplatnému e-mailem (platí pouze při uvedení e-mailové adresy do přihlášky)

Kontakty na předprodej:

Předprodej vstupenek a abonentek v kanceláři Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko v prostorách kulturního domu ve Veselí nad Moravou. Pondělí/Středa/Pátek 9:00 – 17:00.Rezervace vstupenek na e-mailu predprodej@kultura-veseli.cz nebo na telefonu 518 323 857.

Všechny koncerty se konají v v 19 hodin v sále ZUŠ, nám. Míru 1676, Veselí nad Moravou.
Změna programu vyhrazena.

Nad rámec programu krátce vystoupí před některými koncerty talentovaní žáci ZUŠ Veselí nad Moravou. Těmito produkcemi v souvislosti s koncerty špičkových umělců podporujeme unikátní vzdělávací systém našeho hudebního školství.