≡ Menu

Veselské kulturní centrum ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART pro Vás připravilo

Cyklus koncertů Veselí nad Moravou 2015-16

!!! BONUS PRO VÁS!!! ČÍŠE VÍNA S UMĚCI PŘI KAŽDÉM KONCERTĚ

Program:

 

BAROCK & Barokní a rockové hity

Pondělí 19. 10. 2015 v 19 h, sál ZUŠ

Adam Malík – elektrická kytara, Pavel Wallinger – housle, Komorní orchestr Musici Boemi

Plakát BAROCK malý.jpgZbrusu nový pořad renomovaného komorního orchestru s kytarovým mágem Adamem Malíkem, frontmanem úspěšné ACDC revival kapely. Poz-nejte úžasné propojení rockové muziky, kterou poslouchají stovky milionů posluchačů po celém světě s úžasným světem barokních velikánů. Hudební projekt zasahuje emoce nejširší skupiny obyvatel od fanoušků rockových kapel až po znalce filigránského umění v oblasti klasické hudby.
Profesionální kytarista Adam Malík s akademickým hudebním vzděláním a klasický komorní orchestr z členů profesionálních brněnských těles v čele s koncertním mistrem Filharmonie Brno nabízejí lákavé spojení drsného zvuku elektrické kytary a libozvukem smyčců podpořených cembalem ve slavných skladbách barokních mistrů v čele s Antoniem Vivaldim a Johannem Sebastianem Bachem a rockových legend jakými byli QUEEN či AC/DC.
 
Více informací: www.barock.info, Vstupné: 200/150 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Vánoční koncert 

Středa 2. 12. 2015 v 19 h, sál ZUŠ

CELLOMÁNIE & Virtuózní show se zvukovými efekty 
Štěpán Švestka – violoncello, looper, harmonizér

Cellománie 2.jpgBravurní hráč a jeden z nejvyhledávanějších českých violoncellistů mladé generace přichází s úplnou novinkou na poli profesionální české klasické scény. Zvuk violoncella kombinuje s fantastickými zvukovými efekty za použití dvou špičkových zařízení – looperu a harmonizéru a pro diváky připravil virtuózní show atraktivních klasických a populárních hitů. V každé půlce v jiném převleku předvede vlastní originální úpravy skladeb, jako jsou Vivaldiho Čtvero ročních dob, Pachelblův kánon, Cacciniho Ave Mariu, Montiho Čardáš, Libertango či songy Don´t Worry Be Happy od Bobbyho Mc Ferrina a další od U2, Coldplay a předvede i zcela výjimečné kombinace dvou skladeb v jedné. Štěpán Švestka není zdaleka nováčkem na poli různých hudebních kuriozit a jeho vystoupení budí nadšení u všech generací a v uměleckých kruzích.
 
Více informací: www.cellomanie.czVstupné: 160/130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

Novoroční koncert s přípitkem starosty

Sobota 2. 1. 2016 v 19 h, sál ZUŠ

Moravské klavírní trio a hosté
Jiří Jahoda – housle, Jana Ryšánková – klavír, Miroslav Zicha – violoncello, Kseniya Suprunovich - soprán (Bělorusko), Pavel Katsiushyn - baryton (Bělorusko)

TRIO_V_PLAMENECH.jpgSuprunovich + Katsiushyn.jpgMoravské klavírní trio, ve spolupráci s renomovanými hosty, operními sólisty, představí svátečně laděný program, zaměřený také na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí první dny v novém roce se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií.
Moravské klavírní trio se objevuje na naší koncertní scéně od roku 1997, kdy vzniklo z iniciativy členů Státní filharmonie Brno. Za dobu své existence ansámbl absolvoval stovky koncertů v ČR i v z
ahraničí a je pravidelným hostem nejrůznějších hudebních festivalů. Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nahrál několik nahrávek pro Český rozhlas. Nepřehlédnutelnou činností souboru je též spolupráce tria s operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru. Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s živým ohlasem široké hudební veřejnosti.
Běloruští rodáci Kseniya Suprunovich a Pavel Katsiushyn jsou absolventy hudební akademie v Minsku a JAMU v Brně). V průběhu studií se zúčastnil množství interpretačních kurzů u osobností, jako jsou Gabriela Beňačková, Peter Dvorský, Eva Blahová, Montserrat Caballe Alain Nonat či Cristian Mihailescu. Na poli soutěžních úspěchů sopranistky zmiňme 2. cenu Pěvecké soutěže Olomouc (2013) a diplom z Mezinárodní soutěže Žďár nad Sázavou, z úspěchů barytonisty pak 1. cenu z Pěvecké soutěže Olomouc (2013), 3. cenu z Mezinárodní pěvecké soutěže Žďár nad Sázavou či zvláštní cenu za nejlepší provedení skladby Josefa Foerstera z Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech. Z jeho jevištních rolí zaujal jako Evžen Oněgin ze stejnojmenné Čajkovského opery či Morales z Bizetovy „Carmen“, dále se představil také jako Eleckij Neptun v „Bouři“ H. Purcella, hrabě Robin v „Tajném manželství“ D. Cimarosy, Jezdec v „Lancelotovi“ L. Fišera, Eleckij v Čajkovského „Pikové dámě“ nebo Alexandr z opery „Dvakrát Alexandr“ Bohuslava Martinů. Na jeho operní úspěchy navazuje i koncertní činnost v České republice, na Slovensku, v Bělorusku či Itálii. Sopranistka koncertovala mimo uvedené též v Německu, Rakousku a Slovensku a má pedagogické zkušenosti např. jako hlasový poradce Českého filharmonického sboru.
Více informací: www.moravskeklavirnitrio.cz
 
 Vstupné: 160/130Kč (děti, studenti, senioři)

 

Klavírní recitál laureátky Olgy Punko
Zvláštní host vítěz klavírní soutěže Amadeus Radek Bagár 

 Úterý 15. 3. 2016 v 19 h, sál ZUŠ

Olga Punko foto.jpgOlga Punko (1993) pochází z Petrozavodska v Rusku, kde žila do svých 6 let. Prvních úspěchů dosáhla na ZUŠ - tituly laureáta na ostravské soutěži Pro Bohemia, na mezinárodní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte v Ústí nad Labem a na soutěži Prague Junior Note v Praze. Úspěchy slavila i s komorním triem, účast na soutěži Karla Ditterse z Dittersdorfu jí celkem třikrát vynesla titul laureáta a absolutního vítěze. V roce 2004 byla Magistrátem města Havířov oceněna titulem Talent roku. Několikrát vystoupila jako sólistka s Janáčkovou filharmonii v Ostravě. Ve studiích pokračovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze u Mgr. Iriny Kondratěnko a posléze Janáčkově akademii v Brně u prof. Aleny Vlasákové. Je vítězkou uznávaných mezinárodních soutěží, např.: 1. cena Concorso Marco Fortini v Bologni, 1. cena Piano seasons v Praze, 1. cena Wiener Classics ve Vídni, kde také získala cenu Grand prix a zvláštní cenu za provedení skladeb S. V. Rachmaninova, apod. Posledním velkým úspěchem byla soutěž v Římě, kde obdržela 2. cenu. Věnovala se i čtyřruční hře, kde získala 1. cenu a titul absolutních vítězů na soutěžích ve Vídni a Bologni.
Radek Bagár ( nar. 23. 9. 2004) studuje klavír od 6 let na ZUŠ Jaroslava Kvapila v Brně ve třídě Jeleny Kapituly. V roce 2012 získal 1. ceny v mezinárodní soutěži mladých klavíristů do 11 let Amadeus a v prestižní celostátní soutěži Prague Junior Note, po které se zúčastnil festivalu vítězů v Českem Krumlově. O rok později koncertoval jako sólista na festivalu Mozartovy děti se symfonickým orchestrem Brněnské filharmonie, se kterým též absolvoval velký dvoudenní hudební projekt Dva hlasy – dva světy – dvě kultury významné osobnosti Idy Kelarové. V roce 2014 zvítězil ve 4. kategorii v mezinárodní soutěži Amadeus včetně Ceny pro nejlepšího brněnského účastníka a v tomtéž roce získal i 1. cenu Soutěž žáků ZUŠ České republiky a 2. cenu Mezinárodní soutěže Ústí nad Labem a nahrával pro Český rozhlas. Rok 2015 přinesl opětovné vítězství v soutěži AMADEUS a Cenu za nejlepšího brněnského a nejlepšího českého účastníka.
 
Vstupné: 160/130 Kč (děti, studenti, senioři)

 

CIMBALLICA

Středa 13. 4. 2016 v 19 h, sál ZUŠ

Filip Prechtl – housle, Alena Řeháková - housle, Jaroslav Vlasák - viola, Alena Tokarová - violoncello, Barbora Jagošová - cimbál, Miroslav Tomeček – kontrabas

cIMBALLICA FOTO maličká.jpgHudební seskupení Cimballica bylo založeno v roce 2010 houslistou Filipem Prechtlem, který je vedoucím kapely a také autorem všech aranží. Jeho hlavním záměrem bylo spojit žánr populární a filmové hudby a takto pro posluchače vytvořit nový hudební zážitek, který nadchne a pobaví. Cimballica přináší originální díla, odvážné aranže, neobvyklé hudební kombinace, nový image a tradiční pojetí vážné hudby, folkloru a filmové hudby. I obsazení tělesa je lehce nadstandardní a spíše připomíná malý orchestr. Klasické uspořádání cimbálové muziky je dále rozšířeno o violoncello. V roce 2012 se Cimballica zúčastnila televizní soutěže Česko Slovensko má talent, kde se s velkým úspěchem probojovala do Velkého třesku.                     
 
Vstupné: 200/ 150 Kč

 

 

!!! ŠETŘETE S PŘENOSNOU ABONENTKOU !!!
 
Cena přenosné abonentky:
pro jednotlivce 590 Kč / 450 Kč (děti, studenti, senioři)
pro dvojice 990 Kč / 890 Kč (děti, studenti, senioři)
 
Slevy:
nepřenosná abonentka 290 Kč (držitelé průkazu ZTP a ZTP/P + 1 doprovod)
 
Předprodej bude zahájen od 18 hodin před závěrečným koncertem letošní sezóny klavírního virtuóza Igora Ardaševa 22. dubna 2015 v ZUŠ. 
 
Výhody předplatného:
1)    Výběr nejlepších míst v sále a jejich rezervace na všechny koncerty
2)    Úspora 240 Kč při koupi zlevněné abonentky pro 1 osobu
3)    Úspora 290 Kč při koupi abonentky pro 1 osobu
4)    Úspora 770/490 Kč při koupi abonentky pro 2 osoby
5)    Zasílání pozvánek a informací k předplatnému e-mailem 
(platí pouze při uvedení e-mailové adresy do přihlášky)
 
Kontakty na předprodej:
Předprodej vstupenek a abonentek v kanceláři Mikroregionu Ostrožsko-Veselsko v prostorách kulturního domu ve Veselí nad Moravou. Pondělí / Středa / Pátek 9:00 – 17:00. Rezervace vstupenek na e-mailu predprodej@kultura-veseli.cz nebo na telefonu 518 323 857.
 
Všechny koncerty se konají v 19 hodin v sále ZUŠ, nám. Míru 1676, Veselí nad Moravou.
Změna programu vyhrazena.
 

Nad rámec programu krátce vystoupí před některými koncerty talentovaní žáci ZUŠ Veselí nad Moravou. Těmito produkcemi v souvislosti s koncerty špičkových umělců podporujeme unikátní vzdělávací systém našeho hudebního školství.