≡ Menu
Úvodní strana » Novoroční koncerty » 2022 Slavnostní novoroční koncert

 

FOTOGALERII Z KONCERTU NAJDETE ZDE

Moravské klavírní trio, z.s. uvádí

Slavnostní novoroční koncert

1. 1. 2022 V 17 HODIN, BESEDNÍ DŮM, BRNO
 

DSC_5317.jpgNádherný novorenesanční sál brněnského Besedního domu se tradičně otevře 1. ledna 2022 v 17 hodin všem milovníkům operního a operetního umění. K návštěvě již 23. ročníku tradičního novoročního koncertu zve vyhlášené Moravské klavírní trio (Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda - housle, Miroslav Zicha – violoncello) v čele s houslistou Jiřím Jahodou a vlastním koncertním cyklem Muzikobraní.

Letos budou hosty tria sopranistka Ekaterina Krovateva a barytonista Robin Červinka a uvedou program plný věhlasných jmen jako jsou Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini či Franz Lehár a mnoho dalšího.

Vstupenky v ceně 690 Kč/590 Kč pro členy Klubu zahrnují i slavnostní přípitek o přestávce a možnost uložení věcí v šatně s obsluhou zdarma.

Odkaz na on-line předprodej ve formě elektronické vstupenky bez nutnosti osobní návštěvy bude zveřejněn od 25. 11. 2021
Kontakt na on-line předprodej: TO JE BRNO, +420 513 039 035,+420 602 404 246, panenska@ticbrno.cz

Více informací: Pavla Jahodová, tel. 605 219 470, pavla.jahodova@globart.cz

Děkujeme partnerům: Český rozhlas Brno, Rádio Proglas, Seniorpas, Rodinné pasy

Koncert se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

logo_brno_cervene_bez_pozadi.png

 

 

 

INFORMACE O SÓLISTECH:

thumb-l-ekaterina-krovateva-img-1955-correct.jpgEkaterina Krovateva  je mladá talentovaná zpěváčka, lyrický soprán. Narodila se v sibiřském městě Novokuzněck v Rusku. Ekaterina zpívá od dětství a celý život rozvíjí svůj talent. Její hlas má okouzlující témbr a její profesionální portfolio zahrnuje spoustu mezinárodních soutěží, festivalů a recitálů. Na Mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka získala 1. cenu v kategorii Junior, na Mezinárodní soutěži Schneidera-Trnavského 2. cenu (Trnava, Slovensko) a Soutěži mladých zpěváků „Spazio Musica“ (Orvieto, Itálie) Cenu diváků. Ekaterina studuje na Janáčkově akademii múzických umění v Brně ve třidě Natalie Romanové-Achaladze. Kromě zpěvu se Ekaterina věnuje i činohře. Příkladem je role Lady Brecknell v činohře Oscara Wilda „Jak je důležité míti Filipa“. V listopadu 2021 Kateřina zazpívá v roli Miss Wordsworth v opeře Benjamina Brittena “Albert Herring”, operu uvádí Komorní opera HF JAMU . Měkký a příjemný hlas Kateřiny nenechává publikum lhostejné. Hlavní myšlenkou, s níž přistupuje k umění, je skutečná krása. Podle jejího názoru by zpěvák měl mít nejen hlas a kvalitní techniku, ale také žít podle svých rolí, své profese. Ekaterina díky práci, vytrvalosti a snaze dosahuje ve své kariéře pozoruhodných výsledků.

Robin červinek foto.jpgRobin Červinek se narodil v Kyjově, kde také se zpěvem začal na ZUŠ. Dále navštěvoval soukromé hodiny u sólisty Národního divadla v Olomouci Davida Szendiucha. V roce 2021 získal magisterský titul na JAMU v Brně ve třídě doc. Zdeňka Šmukaře. Od roku 2020 je také studentem Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni, kde studuje u prof. Margit Klaushofer. Během studií se zúčastnil několika mezinárodních interpretačních kurzů u světových umělců a pedagogů jako jsou například: Adam Plachetka, Kateřina Kněžíková, Thomas Steinhöfel, Singfried Goritz, Irena Sylya a Amelia Felle. V rámci komorní opery v brněnském divadle na Orlí nastudoval tyto role: Krále v Orfově opeře Chytračka, Básníka v soudobé opeře Neznámá od Daniela Šimka, Hraběte v opeře Il matrimonio segreto od Domenica Cimarosy a Hraběte v Mozartově opeře Figarova svatba. V zámeckém divadle Schönbrunn ve Vídni ztvárnil roli Harlekýna ve Straussově opeře Ariadna na Naxu. Zúčastnil se také několika mezinárodních soutěží. V roce 2018 se stal absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Získal 2. cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech, z níž si odnesl rovněž velké množství mimořádných cen, jako cenu Jana Lucemburského, cenu Beno Blachuta, cenu Viléma Zítka a cenu Milana Bürgera. K jeho dalším soutěžním úspěchům patří 2. místo na Duškově interpretační soutěži. V květnu 2019 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti. V roce 2021 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti a stal se laureátem mezinárodní soutěže Mikuláše Schneidera-Trnavského. V listopadu 2021 se stal vítězem soutěže Nadace Bohuslava Martinů, kde také získal tři zvláštní ceny.  Od sezóny 2021/2022 je členem operního studia Slovenského národního divadla v Bratislavě. Hostuje také v ND v Brně a ND v Ostravě.