≡ Menu

Novoroční turné 2022

Nenechte si ujít slavnostní novoroční koncert s přípitkem starosty při poslechu světoznámých árií v podání operních sólistů. 

V programu zazní skladby W. A. Mozarta, G. Donizzetiho, G. Rossiniho, G. Pucciniho, E. Curtise, F. Lehára  a dalších světoznámých autorů.

MORAVSKÉ KLAVÍRNÍ TRIO a operní sólisté
To nejlepší z opery a operety

Jiří Jahoda - housle, Jana Ryšánková - klavír, Miroslav Zicha - violoncello
OPERNÍ SÓLISTÉ: Ekaterina Krovateva či Doubravka Součková - soprán, Robin Červinek - baryton

KONCERT-4981.jpgKONCERTY NOVOROČNÍHO TURNÉ:

1. 1. 2022 v 17 h
Brno, Besední dům, Komenského nám. 8

3. 1. 2022 v 19 h
Svitavy, Ottendorferův dům, nám. Míru 1

4. 1. 2022 v 19 h
Přerov, Městský dům kultury, Kratochvílova 1

8. 1. 2022 v 19 h
Rájec-Jestřebí, Sokolovna,Fügnerova 281

9. 1. 2022 v 18 h
Třebíč, divadlo Pasáž, Masarykovo náměstí 1323

10. 1. 2022 v 19 h
Bystřice nad Pernštejnem, Kulturní dům, Luční 764

11. 1. 2022 v 19 h
Vyškov, Besední dům, Jana Šoupala 4

12. 1. 2022 v 1 h
Odry, Velký sál Dělnického domu, Dělnická 23

16. 1. 2022 v 19 h
Velké Meziříčí, Jupiter club, Nám. 17

 

INFORMACE O SÓLISTECH:

Ethumb-l-ekaterina-krovateva-img-1955-correct.jpgkaterina Krovateva  je mladá talentovaná zpěváčka, lyrický soprán. Narodila se v sibiřském městě Novokuzněck v Rusku. Ekaterina zpívá od dětství a celý život rozvíjí svůj talent. Její hlas má okouzlující témbr a její profesionální portfolio zahrnuje spoustu mezinárodních soutěží, festivalů a recitálů. Na Mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka získala 1. cenu v kategorii Junior, na Mezinárodní soutěži Schneidera-Trnavského 2. cenu (Trnava, Slovensko) a Soutěži mladých zpěváků „Spazio Musica“ (Orvieto, Itálie) Cenu diváků. Ekaterina studuje na Janáčkově akademii múzických umění v Brně ve třidě Natalie Romanové-Achaladze. Kromě zpěvu se Ekaterina věnuje i činohře. Příkladem je role Lady Brecknell v činohře Oscara Wilda „Jak je důležité míti Filipa“. V listopadu 2021 Kateřina zazpívá v roli Miss Wordsworth v opeře Benjamina Brittena “Albert Herring”, operu uvádí Komorní opera HF JAMU . Měkký a příjemný hlas Kateřiny nenechává publikum lhostejné. Hlavní myšlenkou, s níž přistupuje k umění, je skutečná krása. Podle jejího názoru by zpěvák měl mít nejen hlas a kvalitní techniku, ale také žít podle svých rolí, své profese. Ekaterina díky práci, vytrvalosti a snaze dosahuje ve své kariéře pozoruhodných výsledků.

Doubravka malá.jpgDoubravka Součková se narodila v roce 1993 v Hodoníně. V roce 2015 absolvovala na brněnské konzervatoři. V rámci operního studia tu ztvárnila například roli Yum-Yum v opeře Mikado Arthura Sullivana, roli Hany v melodramu Zdeňka Fibicha Štědrý den a sopránové sólo v kantátě Svatební košile od Bohuslava Martinů. Absolvovala také mistrovské pěvecké kurzy v Karlových Varech u prof. Jürgena Hartfiela, maestra Antonia Carangela a dirigenta Františka Drse a dále mistrovské kurzy Adama Plachetky a Kateřiny Kněžíkové v Litni.  V roce 2015 byla přijata na Janáčkovu akademii múzických umění, kde se vzdělávala pod vedením sopranistky Heleny Kaupové a kde v roce 2020 získala titul MgA. Pro komorní operu  JAMU nastudovala role Koloraturní sopranistky v opeře Impresario v koncích Domenica Cimarosy, Královny noci v Mozartově Kouzelné flétně, Chytračky ve stejnojmenné opeře Carla Orffa a Zuzanky v Mozartově Figarově svatbě. Získala ocenění řady soutěží, například Soutěžní přehlídky konzervatoří v Pardubicích, Pěvecké soutěže Olomouc či Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde získala i několik vedlejších ocenění.  V Národním divadle Praha vystupuje jako Oscar ve Verdiho Maškarním plese, Jano v opeře Její pastorkyňa, Číšníček ve Výletech páně Broučkovy Leoše Janáčka, První žínka v Dvořákově Rusalce a Královna noci v Mozartově Kouzelné flétně. V divadle J. K. Tyla v Plzni se představila v roli Ofélie v Thomasově opeře Hamlet, za kterou byla nominována na Cenu Thálie. S touto rolí hostovala také v německém Krefeldu. V Plzni dále ztvárnila Iliu v Mozartově Idomeneovi, Micaelu a Frasquitu v Bizetově Carmen. V Národním divadle moravskoslezském debutovala v roli Juliette ve stejnojmenné opeře Bohuslava Martinů, za kterou byla nominována na Cenu Jantar.

Robin červinek foto.jpgRobin Červinek se narodil v Kyjově, kde také se zpěvem začal na ZUŠ. Dále navštěvoval soukromé hodiny u sólisty Národního divadla v Olomouci Davida Szendiucha. V roce 2021 získal magisterský titul na JAMU v Brně ve třídě doc. Zdeňka Šmukaře. Od roku 2020 je také studentem Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni, kde studuje u prof. Margit Klaushofer. Během studií se zúčastnil několika mezinárodních interpretačních kurzů u světových umělců a pedagogů jako jsou například: Adam Plachetka, Kateřina Kněžíková, Thomas Steinhöfel, Singfried Goritz, Irena Sylya a Amelia Felle. V rámci komorní opery v brněnském divadle na Orlí nastudoval tyto role: Krále v Orfově opeře Chytračka, Básníka v soudobé opeře Neznámá od Daniela Šimka, Hraběte v opeře Il matrimonio segreto od Domenica Cimarosy a Hraběte v Mozartově opeře Figarova svatba. V zámeckém divadle Schönbrunn ve Vídni ztvárnil roli Harlekýna ve Straussově opeře Ariadna na Naxu. Zúčastnil se také několika mezinárodních soutěží. V roce 2018 se stal absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Získal 2. cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech, z níž si odnesl rovněž velké množství mimořádných cen, jako cenu Jana Lucemburského, cenu Beno Blachuta, cenu Viléma Zítka a cenu Milana Bürgera. K jeho dalším soutěžním úspěchům patří 2. místo na Duškově interpretační soutěži. V květnu 2019 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti. V roce 2021 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti a stal se laureátem mezinárodní soutěže Mikuláše Schneidera-Trnavského. V listopadu 2021 se stal vítězem soutěže Nadace Bohuslava Martinů, kde také získal tři zvláštní ceny.  Od sezóny 2021/2022 je členem operního studia Slovenského národního divadla v Bratislavě. Hostuje také v ND v Brně a ND v Ostravě.