≡ Menu
Úvodní strana » Projekty » Aktuální projekty » Galakoncerty » Galakoncert Evy Urbanové 21.5.2019

 

kujeme vám za všechny nádherné reakce po koncertě. Velmi rád vyřídím paní Evě Urbanové, se kterou máme tento čtvrtek koncert v Praze. Všichni jsme si benefiční koncert moc užili a jsem rádi, že můžeme díky Vám zaslat Sdružení pěstounských rodin
částku 93.600 Kč. Fotogalerii z koncertu naleznete níže.
Za všechny umělce houslista Jiří Jahoda

 

fotogalerie:

Galakoncert Evy Urbanové
a moravského klavírního tria

Úterý 21. května 2019 v 19 hodin, Besední dům Brno, Komenského nám. 8, Brno

Eva Urbanová malá.jpgSlavnostní atmosféra a výjimečná hudba Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a dalších českých velikánů zazní v podání Evy Urbanové za doprovodu Moravského klavírního tria. První dáma české opery Eva Urbanová zazpívá árie z oper světového věhlasu. Část výtěžku z koncertu, konkrétně 200 Kč z každé vstupenky, bude věnováno Sdružení pěstounských rodin.

Eva Urbanová je jedna z nejvýznamnějších českých operních pěvkyň a sopranistek. Vystupuje na mnoha různých světových operních scénách včetně milánské La Scaly, londýnské Covent Garden a Metropolitní opery v New Yorku. Pravidelně nahrává pro české hudební vydavatelství Supraphon. Od roku 1990 je sólistkou Opery Národního divadla v Praze a počínaje rokem 2010 je též stálým hostem Národního divadla moravskoslezského v Ostravě.

Mezi její stěžejní roli patří postava Kostelničky z opery Její pastorkyňa (Jenůfa) od Leoše Janáčka, za níž získala v letech 1997 a 2005 cenu Thálie.

V Metropolitní opeře debutovala v roce 1997 v roli Santuzzy v koncertním provedení opery Sedlák kavalír Pietra Mascagniho Sedlák kavalír. Na operním jevišti MET poprvé vystoupila 17. března 1998 jako Ortrud ve druhém a třetím jednání Wagnerovy opery Lohengrin pod taktovkou Jamese Levina a v témže roce zde vystoupila dále jako Tosca a znovu jako Santuzza.

Na scénu MET se vrátila v sezóně 2003/2004 v rolích Turandot, Cizí kněžny ve Dvořákově Rusalce a opět v roli Santuzzy.

Mimo operních představení se pravidelně věnuje také koncertní činnosti. Mezi její stálý koncertní repertoár patří Janáčkova Glagolská mše ( Londýn, Toronto, Athény), Dvořákovy skladby Stabat Mater, oratorium Svatá Ludmila (Edinburgh), Requiem nebo Te Deum. Vystupuje také ve Verdiho Requiem, v Mozartově Requiem či v Brittenově Válečném requiem, s nímž účinkovala v londýnské Royal Albert Hall. V roce 2017 jí byla udělena Medaile za zásluhy o stát v oblasti umění.


Ceny koncertu:

990 Kč akusticky i vizuálně nejlepší místa v 9. řadě v přízemí za středovou uličkou (NA TATO MÍSTA SE NEVZTAHUJE ŽÁDNÁ SLEVA)
790 Kč plné vstupné
690 Kč při předložení Seniorpasu
590 Kč stávající členové Klubu
490 Kč abonenti hudebního cyklu Muzikobraní


Předprodej:

Dům pánů z Lipé, nám. Svobody 17, po-pá: 8-18:30 h, sobota 10-16h, neděle + svátky zavřeno
(doporučujeme osobní návštěvu, kvůli vytíženosti nepřijímají telefonické hovory)
Více informací: MgA. Pavla Jahodová, tel. 605 219 470, pavla.jahodova@globart.cz