≡ Menu

Novoroční turné 2021

bohužel ze známých důvodů se turné neuskuteční. jednáme o náhradních termínech

Nenechte si ujít slavnostní novoroční koncert s přípitkem starosty při poslechu světoznámých árií v podání operních sólistů. 
V programu zazní skladby W. A. Mozarta, Ch. Gounoda, G. Donizzetiho, G. Rossiniho, G. Pucciniho, J. Strausse a dalších světoznámých autorů.

MORAVSKÉ KLAVÍRNÍ TRIO a operní sólisté
To nejlepší z opery a operety

Jiří Jahoda - housle, Jana Ryšánková - klavír, Miroslav Zicha - violoncello
OPERNÍ SÓLISTÉ: Doubravka Součková - soprán, Robin Červinek - baryton


DSC_4023.jpgKONCERTY NOVOROČNÍHO TURNÉ:

1. 1. 2021 v 17 h
Brno, Besední dům, Komenského nám. 8

Koncert proběhne v náhradním termínu 6. 6. 2021 v 17 h

3. 1. 2021 v 19 h
Přerov, Městský dům kultury, Kratochvílova 1

4. 1. 2021 v 19 h
Svitavy, Ottendorferův dům, nám. Míru 1

5. 1. 2021 v 19 h
Odry, Velký sál Dělnického domu, Dělnická 23

8. 1. 2021 v 19 h
Rájec-Jestřebí, Sokolovna,Fügnerova 281

10. 1. 2021 v 18 h
Třebíč, divadlo Pasáž, Masarykovo náměstí 1323

11. 1. 2021 v 19:30 h 
Kuřim, sál ZUŠ, Zahradní ulice 1529

13. 1. 2021 v 19 h
Velké Meziříčí, Jupiter club, Nám. 17

14. 1. 2021 v 19 h
Vyškov, Besední dům, Jana Šoupala 4

19. 1. 2021 v 19 h
Bystřice nad Pernštejnem, Kulturní dům, Luční 764


Vstupenky na výše uvedené koncerty zakoupíte v místních předprodejích či 45minut před začátkem koncertu.
V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na:

MgA. et MgA. Pavla Jahodová (manager)
GSM: +420 605 219 470
e-mail: pavla.jahodova@globart.cz

INFORMACE K MORAVSKÉMU KLAVÍRNÍMU TRIU: WWW.MORAVSKEKLAVIRNITRIO.CZ

INFORMACE O SÓLISTECH:

Doubravka malá.jpgDoubravka Součková se narodila v roce 1993 v Hodoníně. V roce 2015 absolvovala na brněnské konzervatoři. V rámci operního studia tu ztvárnila například roli Yum-Yum v opeře Mikado Arthura Sullivana, roli Hany v melodramu Zdeňka Fibicha Štědrý den a sopránové sólo v kantátě Svatební košile od Bohuslava Martinů. Absolvovala také mistrovské pěvecké kurzy v Karlových Varech u prof. Jürgena Hartfiela, maestra Antonia Carangela a dirigenta Františka Drse a dále mistrovské kurzy Adama Plachetky a Kateřiny Kněžíkové v Litni.  V roce 2015 byla přijata na Janáčkovu akademii múzických umění, kde se vzdělávala pod vedením sopranistky Heleny Kaupové a kde v roce 2020 získala titul MgA. Pro komorní operu  JAMU nastudovala role Koloraturní sopranistky v opeře Impresario v koncích Domenica Cimarosy, Královny noci v Mozartově Kouzelné flétně, Chytračky ve stejnojmenné opeře Carla Orffa a Zuzanky v Mozartově Figarově svatbě. Získala ocenění řady soutěží, například Soutěžní přehlídky konzervatoří v Pardubicích, Pěvecké soutěže Olomouc či Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde získala i několik vedlejších ocenění.  V Národním divadle Praha vystupuje jako Oscar ve Verdiho Maškarním plese, Jano v opeře Její pastorkyňa, Číšníček ve Výletech páně Broučkovy Leoše Janáčka, První žínka v Dvořákově Rusalce a Královna noci v Mozartově Kouzelné flétně. V divadle J. K. Tyla v Plzni se představila v roli Ofélie v Thomasově opeře Hamlet, za kterou byla nominována na Cenu Thálie. S touto rolí hostovala také v německém Krefeldu. V Plzni dále ztvárnila Iliu v Mozartově Idomeneovi, Micaelu a Frasquitu v Bizetově Carmen. V Národním divadle moravskoslezském debutovala v roli Juliette ve stejnojmenné opeře Bohuslava Martinů, za kterou byla nominována na Cenu Jantar.

 

Robin červinek foto.jpgRobin Červinek se narodil v Kyjově, kde také se zpěvem začal na ZUŠ. Dále navštěvoval soukromé hodiny u sólisty Národního divadla v Olomouci Davida Szendiucha. Nyní je posluchačem 5. ročníku JAMU ve třídě doc. MgA. Zdeňka Šmukaře. Od roku 2020 je také studentem Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni, kde studuje u prof. Margit Klaushofer. Během studií se zúčastnil několika mezinárodních interpretačních kurzů u světových umělců a pedagogů jako jsou například: Adam Plachetka, Kateřina Kněžíková, Thomas Steinhöfel, Singfried Goritz , Irena Sylya a Amelia Felle. V rámci komorní opery v brněnském divadle na Orlí ztvárnil tyto role: Krále v Orfově opeře Chytračka, Básníka v soudobé opeře Neznámá od Daniela Šimka, Hraběte v opeře Il matrimonio segreto od Domenica Cimarosy a Hraběte v Mozartově opeře Figarova svatba. Zúčastnil se také několika mezinárodních soutěží. V roce 2018 se stal absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Získal 2.cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech, z níž si odnesl rovněž velké množství mimořádných cen, jako cenu Jana Lucemburského, cenu Beno Blachuta, cenu Viléma Zítka a cenu Milana Bürgera. K jeho dalším soutěžním úspěchům patří 2. místo na Duškově interpretační soutěži. Stal se také finalistou soutěže Zahraj si s českou filharmonií. V květnu 2019 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti. Od sezony 2019/2020 hostuje v ND Brno v opeře Růžový kavalír od Richarda Strausse.