≡ Menu
Úvodní strana » Novoroční koncerty » 2021 Slavnostní novoroční koncert

 

FOTOGALERII Z KONCERTU 6. 6. 2021 NAJDETE ZDE

 

Moravské klavírní trio, z.s. uvádí

Slavnostní novoroční koncert

1. 1. 2021 V 17 HODIN, BESEDNÍ DŮM, BRNO
z důvodu vládních opatření koncert přesunut na
nový termín 6. 6. 2021, besední dům, brno

DSC_5317.jpgNádherný novorenesanční sál brněnského Besedního domu se tradičně otevře 1. ledna 2021 v 17 hodin všem milovníkům operního a operetního umění. K návštěvě již 22. ročníku tradičního novoročního koncertu zve vyhlášené Moravské klavírní trio (Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda - housle, Miroslav Zicha – violoncello) v čele s houslistou Jiřím Jahodou a vlastním koncertním cyklem Muzikobraní.

Letos budou hosty tria sopranistka Doubravka Součková a barytonista Robin Červinka a uvednou program plný věhlasných jmen počínaje W. A. Mozartem, přes české autory B. Smetanu, A. Dvořáka, francouzské a italské romantiky G. Bizeta, Ch. Gounoda, G. Donizettiho, G. Rossiniho, G. Pucciniho až k oblíbeným operetním autorům F. Lehárovi a J. Straussovi.

Vstupenky v ceně 690 Kč/590 Kč pro členy Klubu zahrnující i dárkový přípitek a tištěný program ZDARMA

On-line předprodej ve formě elektronické vstupenky bez nutnosti osobní návštěvy probíhá ZDE
Kontakt na on-line předprodej: TO JE BRNO, +420 513 039 035,+420 602 404 246, panenska@ticbrno.cz

Více informací: Pavla Jahodová, tel. 605 219 470, pavla.jahodova@globart.cz

Děkujeme partnerům: Český rozhlas Brno, Rádio Proglas, Seniorpas, Rodinné pasy

Koncert se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

logo_brno_cervene_bez_pozadi.png

 

 

 

INFORMACE O SÓLISTECH:

Doubravka malá.jpgDoubravka Součková se narodila v roce 1993 v Hodoníně. V roce 2015 absolvovala na brněnské konzervatoři. V rámci operního studia tu ztvárnila například roli Yum-Yum v opeře Mikado Arthura Sullivana, roli Hany v melodramu Zdeňka Fibicha Štědrý den a sopránové sólo v kantátě Svatební košile od Bohuslava Martinů. Absolvovala také mistrovské pěvecké kurzy v Karlových Varech u prof. Jürgena Hartfiela, maestra Antonia Carangela a dirigenta Františka Drse a dále mistrovské kurzy Adama Plachetky a Kateřiny Kněžíkové v Litni.  V roce 2015 byla přijata na Janáčkovu akademii múzických umění, kde se vzdělávala pod vedením sopranistky Heleny Kaupové a kde v roce 2020 získala titul MgA. Pro komorní operu  JAMU nastudovala role Koloraturní sopranistky v opeře Impresario v koncích Domenica Cimarosy, Královny noci v Mozartově Kouzelné flétně, Chytračky ve stejnojmenné opeře Carla Orffa a Zuzanky v Mozartově Figarově svatbě. Získala ocenění řady soutěží, například Soutěžní přehlídky konzervatoří v Pardubicích, Pěvecké soutěže Olomouc či Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde získala i několik vedlejších ocenění.  V Národním divadle Praha vystupuje jako Oscar ve Verdiho Maškarním plese, Jano v opeře Její pastorkyňa, Číšníček ve Výletech páně Broučkovy Leoše Janáčka, První žínka v Dvořákově Rusalce a Královna noci v Mozartově Kouzelné flétně. V divadle J. K. Tyla v Plzni se představila v roli Ofélie v Thomasově opeře Hamlet, za kterou byla nominována na Cenu Thálie. S touto rolí hostovala také v německém Krefeldu. V Plzni dále ztvárnila Iliu v Mozartově Idomeneovi, Micaelu a Frasquitu v Bizetově Carmen. V Národním divadle moravskoslezském debutovala v roli Juliette ve stejnojmenné opeře Bohuslava Martinů, za kterou byla nominována na Cenu Jantar.

 

Robin červinek foto.jpgRobin Červinek se narodil v Kyjově, kde také se zpěvem začal na ZUŠ. Dále navštěvoval soukromé hodiny u sólisty Národního divadla v Olomouci Davida Szendiucha. Nyní je posluchačem 5. ročníku JAMU ve třídě doc. MgA. Zdeňka Šmukaře. Od roku 2020 je také studentem Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni, kde studuje u prof. Margit Klaushofer. Během studií se zúčastnil několika mezinárodních interpretačních kurzů u světových umělců a pedagogů jako jsou například: Adam Plachetka, Kateřina Kněžíková, Thomas Steinhöfel, Singfried Goritz , Irena Sylya a Amelia Felle. V rámci komorní opery v brněnském divadle na Orlí ztvárnil tyto role: Krále v Orfově opeře Chytračka, Básníka v soudobé opeře Neznámá od Daniela Šimka, Hraběte v opeře Il matrimonio segreto od Domenica Cimarosy a Hraběte v Mozartově opeře Figarova svatba. Zúčastnil se také několika mezinárodních soutěží. V roce 2018 se stal absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Získal 2.cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech, z níž si odnesl rovněž velké množství mimořádných cen, jako cenu Jana Lucemburského, cenu Beno Blachuta, cenu Viléma Zítka a cenu Milana Bürgera. K jeho dalším soutěžním úspěchům patří 2. místo na Duškově interpretační soutěži. Stal se také finalistou soutěže Zahraj si s českou filharmonií. V květnu 2019 získal 2. místo na soutěži Iuventus Canti. Od sezony 2019/2020 hostuje v ND Brno v opeře Růžový kavalír od Richarda Strausse.