≡ Menu

Veselské kulturní centrum ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART pro Vás připravilo

Cyklus koncertů Veselí nad Moravou 2016-17

!!! BONUS PRO VÁS!!! ČÍŠE VÍNA S UMĚCI PŘI KAŽDÉM KONCERTĚ

 

Program:

Slavnostní zahajovací koncert  25. 10. 2016

Inspirace šansonem
Jana Musilová – zpěv, Petr Malásek – klavír

Jana Musilová.jpgJana Musilová je absolventkou JAMU v Brně a sólistkou Městského divadla Brno. kde dvakrát získala cenu Křídla pro nejpopulárnější herečku sezóny. Úspěšně se věnuje dabingu (agentka Dana Scully ze seriálu Akta X, Pobřežní hlídka, Dallas, Doktor z hor, Star trek, filmy Čokoláda, Podoby lásky, Max a Kevin, Doháníš mě k šílenství aj.). Několikrát natáčela pro ČT, NOVU a Primu, spolupracuje s Filharmonií Brno a Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín.

Petr Malásek je český klavírista a skladatel, syn slavného klavíristy a skladatele Jiřího Maláska a manžel české herečky Dany Morávkové. Odborné vzdělání završil akademickým titulem na pražské AMU v oboru klavír a skladba. Jako pianista a kapelník spolupracuje od roku 1990 se šansoniérkou Hanou Hegerovou, dlouhodobá klavírní spolupráce jej pojí rovněž s Lucií Bílou, Martou Kubišovou a Jaroslavem Svěceným. Těžištěm Maláskovy umělecké činnosti je skladba. Komponuje především scénickou hudbu pro film, divadlo a televizi. V roce 2003 byl nominován na filmovou cenu Český lev v kategorii Nejlepší hudba.

Vstupné: 200 / 150 Kč (děti, studenti, senioři)


Vánoční koncert barokního dua 7. 12. 2016

Lucie Rozsnyó – soprán, Miloslav Študent - loutna

_MG_0492_AdobeRGB_small malá.jpgLucie Rozsnyó vystudovala klasický zpěv na Janáčkově akademii múzických umění v Brně pod vedením Anny Barové. Své další vzdělání získala na Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni ve třídě Claudie Visci, na Anton-Bruckner-Privatuniversität v Linci u Kateřiny Beranové a na Zürcher Hochschule der Künste v Curychu. Na Mezinárodní soutěži Leoše Janáčka v roce 2005 získala 1. cenu a současně ocenění za nejlepší interpretaci soudobé skladby. Další ocenění získala na Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapest za nejlepší interpretaci díla Leoše Janáčka. V roce 2012 obdržela 1. místo na ABA Music Award (Austria Barock Akademie Gmunden, R. Dubrovsky).  Pravidelně se věnuje koncertní činnosti v České republice a zahraničí.

Loutnista Miloslav Študent má na svém kontě spolupráci s řadou sólistů včetně Magdalény Kožené a spolupracuje s uznávanými ansámbly, s nimiž koncertoval kromě Evropy také v Jižní Americe. Vystupuje také sólově a nahrává pro různé gramofonové společnosti, rozhlas, TV a film.                                              

Vstupné: 160 / 130 Kč (děti, studenti, senioři)

 


Novoroční koncert s přípitkem starosty 16. 1. 2017

Moravské klavírní trio a hosté

Jiří Jahoda – housle, Jana Ryšánková – klavír, Miroslav Zicha – violoncello,
martina macko - soprán, martino hammerle-bortolotti - tenor (rakousko)

TRIO_V_PLAMENECH.jpgMoravské klavírní trio ve spolupráci s renomovanými hosty, operními sólisty, představí svátečně laděný program zaměřený také na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí první dny v novém roce se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií.
Moravské klavírní trio se objevuje na naší koncertní scéně od roku 1997, kdy vzniklo z iniciativy členů Státní filharmonie Brno. Za dobu své existence ansámbl absolvoval stovky koncertů v ČR i v zahraničí a je pravidelným hostem nejrůznějších hudebních festivalů. Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nahrál několik nahrávek pro Český rozhlas. Nepřehlédnutelnou činností souboru je též spolupráce tria s operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru. Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s živým ohlasem široké hudební veřejnosti. Více informací: www.moravskeklavirnitrio.cz

Vstupné: 160/130Kč (děti, studenti, senioři)

 

Všechny koncerty se konají v 19 hodin v sále ZUŠ, nám. Míru 1676, Veselí nad Moravou.
Změna programu vyhrazena.

další koncerty v roce 2017 budou plně v režii veselského kulturního centra. informace o nich žádejte na kontaktech níže.

Kontakty na předprodej:
Předprodej vstupenek: Pondělí - pátek  9:00 – 17:00 v kanceláři Turistického centra Veselska na Panském dvoře ve Veselí, nám. Míru 664.
Rezervace vstupenek na e-mailu info@tic-veseli.cz nebo na telefonu 518 321 881.