≡ Menu

KZMB ve spolupráci s uměleckou agenturou GLOBART s.r.o. uvádí

Kruh přátel hudby Boskovice

Koncertní sezóna 2014-2015
www.hudbaboskovice.cz


Violoncellové duo Jiří Hošek a Dominika Hošková

Středa 17. 9. 2014 v 19 h, Synagoga Maior

Hoškovi.pngJiří Hošek je pokládán za jednu z nejvýraznějších postav interpretačního umění současnosti. Zúčastnil se 10 mezinárodních soutěží, v nichž byl oceněn mj. jako finalista Casalsovy soutěže v Budapešti, diplomy Bachovy soutěže v Lipsku a dvou Čajkovského soutěží v Moskvě 1978 a 1982. Stal se laureátem Mezinárodní violoncellové soutěže Pražského jara 1980. Od studentských let pravidelně koncertuje doma i v řadě evropských zemí, nahrává pro rozhlas i na trvalé nosiče zvuku. Byl koncertním mistrem Symfonického orchestru Českého rozhlasu (1991 - 96), hrál i ve filmových rolích, komponoval scénickou hudbu pro Divadlo na Fidlovačce, vyvíjí bohaté aktivity i v žánrech populární hudby. Je docentem Hudební fakulty AMU v Praze, kde pedagogicky působí od roku 1994; v březnu 1998 byl jmenován sólistou Českého rozhlasu. Dominika Hošková  je absolventkou AMU v Praze ve třídě svého otce. V roce 2000 a stala se nejmladší českou účastnicí soutěže Pražské jaro. Sólově koncertovala s Filharmonií B. Martinů Zlín, Pražskou komorní filharmonií, Plzeňskou filharmonií, Virtuosi Pragenses i v České televizi.

Vstupné: 130 / 100 Kč* (děti, studenti, senioři)

 

Ďábelský houslový virtuóz

Ivan Herák s cikánskou kapelou
www.dabelskyvirtuoz.cz

Středa 15. 10. 2014 v 19 h, Zámecký skleník

Plakát maličká.pngIvan Herák patří  k nejvyhledávanějším českým romským houslovým virtuózům. Studoval na Konzervatoři v Topolčanech u ruského profesora Oleg ter Martirosova. Jako žádaný primáš několika cikánských kapel se plně věnuje koncertní činnosti na českých i zahraničních pódiích a vyhlášených festivalech po celé Evropě. Na svém kontě má řadu nahrávek a spolupracuje s uznávanými kulturními osobnostmi, jakými jsou Jaroslav Svěcený, Zuzana Lapčíková, Yvetta Blanarovičová a další. Jako sólista vystupuje též s Talichových komorních orchestrem, pro něhož vytvořil řadu transkripcí. Dojemná houslová sóla v kontrastu s divokými rytmy a strhujícími virtuózními sóly či schopnost plynule mixovat různé hudební proudy jsou trumfy, s nimiž tento technicky zdatný hráč fascinuje nadšené posluchače.                                                                              
Vstupné: 130 / 100 Kč* (děti, studenti, senioři)

 

Sólo pro bajan Jaromíra Zámečníka

Středa 12. 11. 2014 v 19 h, Zámecký skleník 

Jaromír Zámečník foto maličká.jpgJaromír Zámečník je absolventem Konzervatoře a JAMU v Brně. Stal se laureátem mnoha domácích a zahraničních soutěží. Z mezinárodních soutěží stojí za zmínku 1. místo v akordeonové soutěži v Barceloně ve Španělsku (1976), bronzová medaile ze soutěže ve francouzském Cannes (1979), 2. místo ze světové soutěže ve Venezuele (Caracas 1983), bronzová medaile ze soutěží v Anglii (Folkestone 1985), Francii (Paříž 1986) a z holandského Arnhemu (1987). V letech 1986 – 89 byl Jaromír Zámečník stipendistou Hudebního studia Českého hudebního fondu v Praze a v roce 1989 - 90 sólistou této instituce. Vystupoval na různých přehlídkách mladých interpretů, spolupracuje s ČT a rozhlasem při natáčení hudebních snímků. V roce 2004 vydal svoje první sólové CD s hudbou interpretovanou na bajan s názvem „Sentido unico“ a v roce 2010 vychází druhé sólové CD Meditace u fresek Dionýsiových. Je zván jako lektor na odborné semináře a do porot národních i mezinárodních soutěží.
 
Vstupné: 130 / 100 Kč* (děti, studenti, senioři)

 

 

Novoroční koncert s přípitkem starosty

Moravské klavírní trio a operní hosté
(Jana Ryšánková – klavír, Jiří Jahoda – housle, Miroslav Zicha – violoncello, hostem sólistka tokijské opery Miki Isochi, další operní sólisté v jednání)

www.moravskeklavirnitrio.cz
Neděle 4. 1. 2015 v 19 h, Zámecký skleník

Moravské klavírní trio, ve spolupráci s renomovanými hosty - operními sólisty, představí svátečně laděný program, zaměřený také na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru. Koncert jistě potěší všechny generace diváků, kteří se chtějí první dny v novém roce se sklenkou v ruce pobavit při vtipných hereckých výstupech pěveckých hostů a poslechnout si řadu krásných melodií. Moravské klavírní trio se objevuje na naší koncertní scéně od roku 1997, kdy vzniklo z iniciativy členů Státní filharmonie Hned v následujícím roce se soubor úspěšně prezentoval na soutěži v italském Vercelli. V roce 1999 usedl k violoncellovému pultu Miroslav Zicha, pedagog brněnské konzervatoře a odborný asistent katedry strunných nástrojů Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Za dobu své již čtrnáctileté existence ansámbl absolvoval stovky koncertů v ČR i v zahraničí a je pravidelným hostem nejrůznějších hudebních festivalů (České doteky hudby, Pardubické hudební jaro, Festival Janáček a Luhačovice, Mahler Jihlava, Trenčianská Hudobná Jar, Dny české kultury v Burgosu). Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nahrál několik nahrávek pro Český rozhlas. Nepřehlédnutelnou činností souboru je též spolupráce tria s operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru. Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s živým ohlasem široké hudební veřejnosti.
 
Vstupné: 170 / 140 Kč* (děti, studenti, senioři) 

 

Dámské dechové trio Trifoglio

(Jana Černohouzová - klarinet, Denisa Propilková - fagot, Jana Kopicová - hoboj)

Středa 11. 3. 2015 v 19 h, Zámecký skleník

trifoglio.jpgDechové trio Trifoglio neboli "Trojlístek" je komorní soubor, jehož členky - jsou vítězkami národních i mezinárodních soutěží. Nejsou však pouze sólovými a komorními hráčkami. Každá z nich příležitostně hostuje v některém z českých nebo zahraničních orchestrů (orchestrální akademie v Pražské komorní filharmonii, Orchestr mladých Evropské unie (EUYO), Moravská filharmonie, Berg). Repertoár tria obsahuje jak klasické kusy (W. A. Mozart, L. van Beethoven), hudbu 20. století (E. Schulhoff, H. Tomasi), tak skladby českých skladatelů (F. X. Dušek, F. V. Kramář, B. Martinů, K. Slavický) a různé transkripce moderní a populární hudby.                                                       
Vstupné: 130 / 100 Kč* (děti, studenti, senioři) 

 

Fenomenální pianista Igor Ardašev

Středa 29. 4. 2015 v 19 h, Zámecký skleník

Ardašev malá.jpg

Igor Ardašev patří k nejvýraznějším osobnostem světové klavírní špičky. Na své mladistvé soutěžní úspěchy navázal 5. cenou z mimořádně náročné moskevské soutěže P. I. Čajkovského, titulem laureáta Mezinárodní soutěže Pražského jara. Na svém kontě má také 1. cenu ze soutěže M. Callasové v Aténách, titul laureáta ze soutěže královny Alžběty v Bruselu, 1. cenu ze soutěže Belgického rozhlasu a televize a laureátský titul z mezinárodního klání Marguerity Longové a Jacquese Thibauda v Paříži. Igor Ardašev reprezentuje už dlouho české pianistické umění na mezinárodím fóru. Interpretační úroveň dovoluje virtuózně disponovanému a filozoficky orientovanému pianistovi pořádat samostatné reitály, hrát čtyřručně i na dva klavíry s manželkou Renatou a spolupracovat s komorními soubory a vynikajicími světovými orchestry a dirigenty (Česká filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Královská liverpoolská filharmonie, BBC Londýn). Je zván na renomované evropské hudební festivaly (Schleswig-Holstein,  Jodoigne v Belgii, Hannover, Neapol, Pražské jaro apod.).   

Vstupné: 150 / 120 Kč* (děti, studenti, senioři)

 

Změna programu vyhrazena.
*sleva se vztahuje na zakoupenou vstupenku v předprodeji 
a na vstupné pro studenty a seniory a to jak v předprodeji, tak v místě konání.

 
Ceny předplatného:
zlevněná přenosná abonentka pro 1 osobu 400,- Kč
(dítě do 15 let, student do 26 let)
přenosná abonentka pro 1 osobu 550,- Kč (senior)
přenosná abonentka pro 1 osobu 600,- Kč
přenosná abonentka pro 2 osoby 1000,- Kč (senioři)
přenosná abonentka pro 2 osoby 1100,- Kč
 
Výhody předplatného:
1) Výběr nejlepších míst v sále a jejich rezervace na všechny koncerty
2) Úspora 260 Kč při koupi dětské či studentské abonentky
3) Úspora až 240 Kč při koupi abonentky pro 1 osobu
4) Úspora až 580 Kč při koupi abonentky pro 2 osoby
5) Zasílání pozvánek a informací k předplatnému e-mailem 
(platí pouze při uvedení e-mailové adresy do přihlášky)

Slevy:
50% sleva na jednotlivé vstupenky pro žáky ZUŠ Boskovice, 
50% sleva na jednotlivé vstupenky a abonentky Kruhu přátel hudby držitelům průkazu ZTP a ZTP/P a jedné doprovodné osobě. /abonentka je nepřenosná/

Předprodej vstupenek a abonentek:
MIS Boskovice, Masarykova nám. 1, tel. 516 488 677  
nebo před jednotlivými koncerty
 
Dramaturgie a marketing:
umělecká agentura GLOBART s.r.o., MgA. Jiří Jahoda, tel. 548531618, mobil: 603840013, e-mail: info@globart.cz, www.globart.cz
 
Nad rámec programu krátce vystoupí před některými koncerty talentovaní žáci ZUŠ Boskovice (www.zusboskovice.cz). Těmito produkcemi v souvislosti s koncerty špičkových umělců podporujeme unikátní vzdělávací systém našeho hudebního školství.
 
www.hudbaboskovice.cz